feel

Maandagen

Maandagen

Hij is een weekje weg. Hij vertrok zaterdag, via een nuttige pitstop in Rheims, met vrienden naar Cote D’Azur. Heerlijk bourgondisch, veel vlees, vis, wijn en champagne. Tussendoor wordt er ge(race)fietst, gezwommen en gerelaxt. Hij heeft het heerlijk naar zijn zin. Ik ben blij voor hem. Ik was er graag bij geweest, maar hé, mannen week, dat respecteer ik. Ik moet alleen even wennen aan het huis alleen. De eerste paar dagen kwamen familie en vrienden over, het waren drukke maar gezellige dagen. Overdag ben ik druk in de weer geweest met werk en een hardloopsessie. Maar vanavond heb ik het rijk alleen. Ik vind ook fijn, even rust en tijd voor mezelf. Maar het voelt wat onwennig.

Ik heb trek, dus ik maak een pasta met truffel, pluk de kruiden uit m’n tuin, open een volle rode wijn en geniet van de verfijnde combi. Maar al snel volgt een after dinner dip. En ik ben eigenlijk ook best moe van een druk, vol en sociaal weekend. Ik heb stiekem veel zin om naar bed te gaan. Maar dan lig ik de nacht wakker, dus ik weet de verleiding te weerstaan. De zin in wijn daarentegen, weersta ik niet. Ik pak nog een lekkere rode en plof op de bank met een boek. Maar mijn telefoon licht steeds op, waardoor ik niet in het boek kom. Ik doe de tv aan, maar ook dit geeft geen voldoening en weet mijn aandacht niet vast te houden.

Na wat wikken en wegen, pak ik mijn biezen en ga naar boven, want daar hangt ook een tv en dan kan ik onder het kijken in slaap vallen. In de slaapkamer loop ik langs mijn kast en mijn oog valt zomaar op de onderste lade, die al een paar dagen niet is open geweest. De ‘verwenla’, zoals ik deze lade graag noem. En dan bedenk ik mij dat deze avond uitermate geschikt is, voor het openen van deze lade...

Ik pak een naar musk geurende olie en één van mijn favoriete speeltjes. De vermoeidheid verdwijnt, het plezier en energie komt als vanzelf terug. Ik neem de tijd, doe de kaarsen in de slaapkamer aan, neem nog een slok wijn, kleed mij uit en zet mijn favoriete muziek op. Ik geniet van het prachtige geluid over de speakers, mijn eigen aanrakingen, zachte huid en val in een soort van tunnel van genot. De omgeving voelt ver weg. Al mijn aandacht is op én in mijn lijf…

Maandag.
Het wordt onverwacht de allerfijnste avond van de week…